PROJEKTOVANJE UNIVERZALNOG STADIONA

Projektovan tokom 2007. g.

Glavni Arhitektonski projekat stadiona se radi po idejnom projektu, čuvenog japanskog arhitekte Kisho Kurokawa za 62.000 gledalaca. Stadion predstavlja skup najsavremenijih arhitektonskih i tehničkih rešenja u ovome trenutku. Krov iznad tribina gledališta je u kombinaciji stakla i titanijuma. Deo krova iznad sportskog terena je otvoren, ali se može zatvoriti pokretnim krovom i time stadion pretvoriti u zatvoren, što je velika prednost u datim klimatskim uslovima. Osim osnovne funkcije fudbalskog stadiona, predviđena je mogućnost izmeštanja celog sportskog terena površine 10.750 m2 izvan objekta, kako bi se mogle održavati razne kulturne manifestacije. Površina stadiona, ne računajući sportski teren je oko 166.300 m2.

Isprojektovan i sagrađen 2000-2001. g.

Sportsko–kulturni kompleks u gradu Sarovu Nižegorodske oblasti, površine 6.500 m2, je projektovan i izgrađen u filijali „Omni Structure“ Nižnji Novgorod. Osnovna namena mu je održavanje hokejaških mečeva, pri čemu tribine mogu primiti 1.200 gledalaca i od čega potiče naziv „Ledeni Dvorac“. Osim toga, koristi se i za druge sportove – košarku, odbojku, rukomet, a takođe i za kulturne manifestacije tipa koncerata, кada može primiti do 1.800 posetilaca. Kompleks je sagrađen vrlo kvalitetno, kako građevinski tako i po pitanju ugrađenih inženjerskih sistema, sve u veoma kratkom roku i predat je u eksploataciju 2001. godine.

SPORTSKO – KULTURNI KOMPLEKS

Projektovano, rekonstruisano i izgrađeno 1993-1998. g.

Tokom pet godina saradnje sa „Centralnom Bankom Ruske Federacije“, izgrađen je i rekonstruisan veći broj objekata, ukupne površine preko 10.000 m2, uključujući uređenje spoljašnjeg terena i neophodne inženjerske sisteme. Najveći broj objekata su sportsko-rekreativni i lečilišni kompleksi u Moskovskoj oblasti. Na fotografiji je pokazan rekonstruisani „Pansionat Rusija“.

SPORTSKO – REKREATIVNO – LEČILIŠNI KOMPLEKSI CB RF, MOSKOVSKA OBLAST
 

                                                                                                                                 
© WebGuru
тел: +381 (11) 36 120 36
e-mail: omnibgd@eunet.yu