REKONSTRUKCIJA POSLOVNE ZGRADE U ULICI "SIVCEV VRAŽEK"

Projektovano i rekonstruisano 1998-1999. g.

Stambena zgrada u ulici „Sivcev Važek“ u rejonu Arbata, poznata kao spomenik kulture „Dom Gercena“, bila je u ruševnom stanju. U 1998. godini, u dogovoru sa novim vlasnikom i gradskom administracijom, zgrada je u potpunosti srušena, izuzev sobe poznate kao „sarkofag“, interesantne po svojoj arhitektonskoj formi. Pre rušenja, zgrada površine 3.500 m2 je precizno izmerena, nacrtana i opisana, a svi ornamenti su skinuti i sačuvani, da bi zatim bila sagrađena prema tim planovima uz potpuno očuvanje istorijskog oblika. Ornamenti su restaurirani, kao i „sarkofag“. Enterijeri su projektovani i izvedeni u savremenom stilu sem „sarkofaga“ koji je sačuvan u svojoj prvobitnoj formi . Posao je izveden „pod ključ“ sa ugradnjom svih neophodnih inženjerskih sistema.

REKONSTRUKCIJA POSLOVNE ZGRADE U ROČDELJSKOJ ULICI

Rekonstruisano 2003-2004. g.

Kompletnom rekonstrukcijom uz povećanje gabarita, uveličanja broja spratova na P+5 i garažom u podrumu, postojeća zgrada je pretvorena u savremeni poslovni objekat površine 3.600 m2. Zgrada se nalazi u Krasnopresnenskom rejonu Moskve, u neposrednoj blizini poslovnog kompleksa „Međunarodna“ i zgrade „Parlamenta Rusije“ …

 -> detaljnije

Rekonstruisano 1993. g.

Zgrada hotela „Ric“ u Moskvi, površine 2.200 m2, rekonstruisana je 1993. godine, uz puno očuvanje originalnih fasada. Rekonstruisana je i unutrašnjost hotela, uključujući i sve inženjerske sisteme…

-> detaljnije
REKONSTRUKCIJA HOTELA „RIC“ U ULICI „HLEBNI PEREULOK“

Rekonstruisano 1993-1994. g.

U dogovoru sa Austrijskim investitorom, urađena je rekonstrukcija dela zgrade trgovinsko-poslovnog kompleksa „Venski Dom“ u samom centru Moskve, na uglu ulica Petrovka i Strasnoj Bulevar. Rekonstrukcija je izvršena na površini od 1.100 m2.

REKONSTRUKCIJA ZGRADE “VENSKI DOM”
Moskva
 

                                                                                                                                 
© WebGuru
тел: +381 (11) 36 120 36
e-mail: omnibgd@eunet.yu
Rekonstrukcija postojećih objekata je najčešći građevinski posao u centru Moskve, jer se očuvanjem originalnih fasada čuva i istorijski izgled grada. Ovde su pokazani rekonstrukcija i restauracija zgrade u rejonu Arbata u Moskvi – spomenika kulture poznatog kao „Dom Gercena“, zgrade „Venski Dom“ na ulici Petrovka, rekonstrukcije poslovnih objekata u Uljanovskoj i Ročdeljskoj ulici i hotela „Ric“, sve u Moskvi. Osim toga, sanacija podijuma kompleksa CVK „Ekspocentar“ i  rekonstrukcija dela prostora ispod podijuma, kao i rekonstrukcija dve izložbene sale „paviljona br.2“ i sale „paviljona br.3“.
REKONSTRUKCIJA DVE IZLOŽBENE SALE "PAVILJONA br.2" I SALA "PAVILJONA br. 3" , NA CVK "EKSPOCENTAR"

Sale „paviljona br.2“ su rekonstruisane 2004-2005. g. , „paviljon br.3“ -2007. g.

Rekonstrukcija dve izložbene sale „paviljona br.2“ na nižem etažu, ukupne površine 4.200 m2 gde su sanirani veliki delovi podne ploče, urađen nov pod i spusteni plafoni. Takođe obrađeni su zidovi i zamenjen je veći deo inženjerskih sistema. U holovima na ulazu u sale, izgrađeni su ulazni predprostori kao veza sa stepenistima „paviljona br.2“ sa jedne i „paviljona br.8“ koji je u to vreme postojao samo u planovima sa druge strane.

 -> detaljnije

U 2007 godini su izvedeni radovi na rekonstrukciji sale izložbenog „paviljona br.3“, čija je ukupna površina 5.000 m2. Dogradnjom galerije površine 500 m2 i dva stepeništa po krajevima, bitno će se uvećava izložbeni prostor, bez gubitka na tehničkom. Na dograđenom delu se ugrađuju sve neophodne inženjerske instalacije.

 

REKONSTRUKCIJA PODRUMA I DELA PROSTORA POD NJIME NA IZLOŽBENOM KOMPLEKSU CVK "EKSPOCENTAR"

Rekonstruisano 2003. g.

Podijum na kom i pod kojim se nalaze objekti izložbenog kompleksa CVK „Ekspocentar“ zauzima površinu od oko 40.000 m2 i tokom 25 godina funkcionisanja je na nekim mestima bitno oštećen. Razrađen je projekat sanacije, po kojem je, na mestima gde je to neophodno, izvršena popravka nosećih stubova, greda i ploča, stradalih uglavnom od dugotrajnog prolaska atmosferske vode. Na površini od 3.000 m2 je izvršena i rekonstrukcija prostora pod podijumom koja je uključivala promenu podne konstrukcije, novi podni pokrivač, obradu zidova i ugradnju novih inženjerskih sistema.